Beneficios dos alimentos ecolóxicos
Os produtos ecolóxicos son produtos naturais, sen ningunha modificación xenética, sen conservantes ou aditivos de orixe química, sen pesticidas, funxicidas e outros produtos químicos. Para empezar os beneficios parecen evidentes, consumir produtos ecolóxicos permítenos evitar a inxesta de elementos químicos que poden ser tóxicos e que a longo prazo poden acumularse no organismo.
1. Os alimentos ecolóxicos aportan unha maior concentración de nutrientes e vitaminas. Algúns produtos químicos utilizados na agricultura non ecolóxica convencional proporciona un mellor aspecto ás verduras e hortalizas, pero aumentan a cantidade de auga e reducen nutrientes.
2. As froitas e verduras conservan o sabor, textura e o cheiro que as caracteriza. Aínda que a primeira ollada son menos atractivas. A agricultura chamada limpa proporciona unha maior riqueza en enzimas, antioxidantes e sustancias bioloxicamente activas, dado que se respectan os tempos de crecemento e de maduración e evitan frigoríficos e longas viaxes ata o lugar de consumo.
3. Non conteñen sustancias químicas. Fertilizantes, pesticidas, medicamentos, e tampouco son elaboradas son conservantes e aditivos químicos. Produtos químicos que a longo prazo poden provocar graves repercusiones nos consumidores como resistencias aos antibióticos, alerxias, intolerancias, acumulación de tóxicos?
Beneficios para o medioambiente e a comunidade agrícola
Na agricultura e gandería ecolóxicas trabállase cunha visión a longo prazo. Son producións respetuosas co benestar dos animais, o medio ambiente e baseados en métodos de elaboración tradicionais, os cales tráennos novos beneficios ligados aos produtos ecolóxicos.
4. Co consumo de produtos ecolóxicos fomentamos un cultivo e crianza sostible, racional e con beneficios a curto e longo prazo para o consumidor e a comunidade. A produción require menos enerxía e máis man de obra, feito que beneficia a agricultura local e proporciona traballo a moitos profesionais do sector.
5. O método tradicional de produción, sen produtos químicos, manteñen sans a auga, o subsolo e os acuíferos, non danando a outras especies de vexetais e animais silvestres nin ao mesmo productor, que non se ve exposto a produtos químicos no seu traballo diario.